Skip to main content

Vacherin Mont d’Or is een Frans kaas met een romige, nootachtige en aromatische smaak. Qua structuur is hij erg zacht waardoor je hem met een lepel kunt uitlepelen. Deze kaas wordt voornamelijk in de oven verwarmd, er zijn veel recepten mee te vinden. Vacherin Mont d’Or, of kortweg Vacherin, is een kaas van koemelk (Franse vache, “koe”) . Er bestaan ​​twee hoofdtypen Franse of Zwitserse Vacherin-kazen.

                                                                                                       

Vacherin Mont-d’Or AOP wordt gemaakt van gethermiseerde koemelk . Thermisatie (verhitting) is een zachte procedure die de natuurlijke kwaliteiten van de ongepasteuriseerde melk behoudt en tegelijkertijd de bacteriologische omstandigheden aanzienlijk verbetert. De delicaat smeltende, romige kwaliteit is het lekkerst als u het van een lepel eet op kamertemperatuur.

Vanaf 15 augustus tot 31 maart wordt de kaas gemaakt. Consumptie is ‘geoorloofd’ van 10 september tot en met 10 mei. De Mont d’Or is een zeer markante kaas. Dat heeft alles te maken met de receptuur en de rijping.

Als je een echt rijpe Mont d’Or krijgt, kun je hem direct uit de pan eten – doop er een stuk vers stokbrood in en schep het op, of smeer het erop met een lepel! Het heeft een heerlijke nootachtige, aardse smaak . Of bak het – een erg populaire manier om het te eten in Frankrijk, omdat het nog meer smaak naar boven brengt.

Bestel nu Mont d’or AOP, want nu is het seizoen!

 

Leave a Reply