Skip to main content

Het is bijna Pasen, dus zijn er weer kwarteleitjes. Doordat ze zo klein en bevlekt zijn staan ze prachtig op tafel, én zijn ze makkelijk te verwerken door een soep of salade. Maar je kan ze natuurlijk ook – net als ‘gewone’ kippeneieren – koken of bakken.

Als je ze bakt wordt het eiwit van een kwartelei iets steviger dan bij een kippenei, maar verder is de smaak vergelijkbaar. Het is vooral het bevlekte jasje van het kwartelei dat hem zo anders – én aantrekkelijk – maakt. Verder is hij natuurlijk een stuk kleiner dan een kippenei en de schil is iets dikker, waardoor je hem moeilijker breekt.

Koken

Omdat ze zo lekker klein zijn, zijn gekookte kwarteleitjes ideaal als appetizer, door de soep of salade óf als onderdeel van een lunchbox.

Voor een zachtgekookt kwarteleitje is 2,5 minuten koken voldoende. Na 4 minuten is je ei echt hardgekookt. Zachtgekookt zijn ze erg lekker met een beetje grof zeezout.

Gebakken zijn ze lekker bij een zalmtartaartje.

klik hier om kwarteleieren te bestellen